APOA-päivästä

Pidimme torstaina 22.04.2021 webinaaripäivää, jossa meillä oli monta puhujaa eri oppimisanalytiikan näkökulmista; Asianajotoimisto Simonen & Savolainen Oy:stä Juuso Ouli, Satakunnan ammattikorkeakoulusta Liisa Peltomäki, Porin kaupungilta Teemu Heino, sekä SAMKin omia APOA-hankkeen pilottiopettajia Anu Elo, Emma Roinila, Mervi Vähätalo, Minna Iitti ja Pekka Huhtala.

Päivän tavoitteena oli kertoa oppimisanalytiikasta eri näkökulmista, lisätä kiinnostusta sitä kohtaan sekä sytyttää keskusteluja aiheista. Tavoitteet täyttyivät näiden osalta, sillä osallistuja määrä oli odotettua suurempi ja vuoropuhelua syntyi eri teemojen yhteydessä.

Tapahtuma aloitettiin kertomalla lyhyesti APOA-hankkeesta ja esittelemällä puhujat, jonka jälkeen siirryttiin avaamaan tietosuojan aapista Juuso Oulin kanssa. Juuso korosti henkilötietojen käsittelyä oppimisanalytiikassa ja kertoi mitä kukin voi tehdä ongelmien välttämiseksi. Tämän jälkeen puhuja vuorossa oli Liisa Peltomäki, Liisa näytti meille SAMKin erilaisia koulutuksesta koottuja tietolähteitä: raportteja Lokista, Avainlukusivustosta, Vipusesta ja Extra-vipusesta. Ennen lounastaukoa Teemu Heino kertoi meille oppimisanalytiikan käytöstä kunnallisella sektorilla Porin kaupungissa ja oppijaa koskevan tiedon käytöstä esiopetuksesta lukion koulutuksen loppuun saakka yhdistelemällä eri oppivaiheita. Iltapäivällä Pilottiopettajat puhuivat kokemuksistaan pilottiopintojaksoilla ja paljastivat suosituksiaan oppimisanalytiikan käytöstä, jonka jälkeen tapahtuma päätettiin aikaisemmasta postauksesta löytyvien videoiden julkaisemisella.

Juuso Oulin materiaali Oppimisanalytiikan tietosuojan ABC:

https://docs.google.com/document/d/1tMcXZt_ylVpfV15K7h0-2jRr0Lw_ReOUMyfmcYtPS34/edit?usp=sharing

Teemu Heinon materiaali Oppimisanalytiikan kehittämisestä perus- ja lukiokoulutuksessa:

https://docs.google.com/presentation/d/1OtStqIjrakI7SJvYoLvtQ1U8gEfreawqTIzdU-wr2aE/edit?usp=sharing

 

-VS